hu
Language
  • en
  • cs
  • hu
  • it
  • es
  • fr
  • de
  • ru

Felhő (privát felhő) vagy saját szerveres telepítés: Hogyan válasszunk

7/23/2024
9 minutes

A projektmenedzsment szoftverek esetében a szervezeteknek két fő telepítési lehetőséget kell mérlegelniük: felhő alapú vagy saját szerveres megoldás közül választhatnak. Segítünk Önnek kiválasztani a projektmenedzsment szoftver számára megfelelő telepítési módot!

Tartalomjegyzék

Saját szerveren futó szoftver vagy felhőalapú szoftver
A felhőalapú szoftver előnyei
A helyszíni, saját szerveres szoftver előnyei
Easy Project helyi telepítés vagy felhő alapú?
1. Adatbiztonság a projektmenedzsment eszközben
2. A projektmenedzsment szoftver tárolása
3. Egyéb funkciók
Válassza ki a telepítési módot

Saját szerveren futó szoftver vagy felhőalapú szoftver

A projektmenedzsment szoftverek üzemeltetése esetén legalább két lehetőség közül választhat. Az Easy Project lehetőséget ad Önnek, hogy döntsön a helyszíni (önállóan üzemeltetett) vagy a magas biztonsági szintet nyújtó adatközpontjainkra támaszkodó felhőmegoldás mellett. Bár mindkét változat hatékony, értékelnie kell a különbségeket és bölcsen választania.

A felhőalapú szoftver előnyei

Felhőalapú projektmenedzsment szoftver lehetővé teszi a projektek tervezését, együttműködést, kezelését és szállítását a világ bármely pontjáról. Megtekintheti, módosíthatja és kezelheti a fájlokat egy felhőrendszeren keresztül, valós idejű tevékenységeket végezve, függetlenül a helyszíntől. A felhőrendszer távoli szervere azonnali kapcsolatot biztosít a csapatával, így a projektmenedzsment gyors és hatékony.

Felhőalapú szoftver

1. Költségmegtakarítás

A felhőalapú szoftver használatakor nem kell aggódnia a tárhely miatt, nem Ön végzi a frissítéseket így végül sok időt takaríthat meg. A felhőalapú rendszerekkel rendelkező projektmenedzsment eszközök összekötik a világ különböző pontjain dolgozó munkatársakat. Ez sok időt és költséget takarít meg a hosszú távú kommunikáció egyéb eszközeivel szemben. Ráadásul nem kell külön távoli eléréseket biztosítania a más helyszínen dolgozóknak, mivel ők egy felhőalapú projektmenedzsment eszközön keresztül kapcsolódnak Önhöz.

2. Rugalmasság és skálázhatóság

A felhőalapú szoftver extra sávszélességet kínál az Ön igényei szerint. Továbbá ez a felhőalapú projektmenedzsment eszköz lehetővé teszi, hogy webböngészőn keresztül jelentkezzen be. Így nem kell külön alkalmazásokat letöltenie különböző eszközökre. Emellett mobilján keresztül is hozzáférhet az adatokhoz és kezelheti feladatait.

A felhőalapú megoldások lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy gyorsan növeljék vagy csökkentsék a számítástechnikai erőforrásokat az igényeknek megfelelően, további hardverberuházások nélkül.

3. Biztonság

A felhőalapú projektmenedzsment szoftverrel biztosíthatja adatait. Ha Ön az adatait egy szerveren tárolja, és ez a számítógép meghibásodik vagy biztonsági rést szenved, nem férhet hozzá az adataihoz. Azonban a felhőrendszeren keresztül biztosíthatja adatait a kétfaktoros hitelesítés hozzáadásával. Ez megakadályozza, hogy a kiberbűnözők meghackeljék az adatait vagy zsarolják Önt.

4. Mobilitás és együttműködés

A felhőrendszer minden üzleti tevékenységét elérhetővé teszi. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak követhetik és frissíthetik minden projekt állapotát utazás közben is.

Például, ha egy értékesítő elutazik az ügyfélhez, aki azonnal meg is rendeli a szolgáltatást, akkor közvetlenül bejelentkezhet a cég projektmenedzsment eszközének fiókjába és hozzáadhatja a megrendelés részleteit a menedzsment eszközhöz.

5. Valós idejű riportok

Ha felhőalapú eszközt választ, az segít valós idejű riportokat megjeleníteni, az adatok azonnal frissítve jelennek meg a projektről. A riportok segítségével megtekintheti az alkalmazottak teljesítményét, hatékonyságát és termelékenységét. A riportokkal tájékozott döntéseket hozhat.

6. Automatikus szoftverfrissítések

A felhőalapú projektmenedzsment szoftver automatikusan frissül a szolgáltató által, így nincs szükség manuális frissítésekre és csökkenti az IT terhelést.

7. Katasztrófa helyreállítás

A felhőalapú rendeszer erős katasztrófa helyreállítási képességeket kínál, az adatok biztonságosan vannak mentve és hozzáférhetők még helyszíni rendszerhiba esetén is.

Easy Project tárhelyközpontjainak térképe

Easy Project tárhelyközpontjainak térképe

A helyszíni, saját szerveres szoftver előnyei

A saját tárhelyű, más néven helyszíni azt jelenti, hogy a saját szerverén üzemelteti a szoftvert. Egy rendszergazda segít Önnek az önálló szoftver kialakításában, vagy adatbázis szolgáltatáshoz bérelhet is tárhelyet egy hosting cégtől.

Az önálló tárhelyű megoldás tényleges költsége a használattól függően változhat. A saját szervert testreszabhatja és rugalmasságot teremthet a szoftvere számára. Ön biztosítja a kereteket így lehetősége van saját üzemeltetési terv készítésére. Emellett számos funkcionalitás közül választhatsz.

1. Testreszabás

Az eszközt a saját igényei szerint alakíthatja. Például testreszabhatja szerver szinten is a rendszer működését. Másrészről az önálló tárhelyű eszköz egyszerű és időtakarékos testreszabási lehetőségeket kínál.

2. Teljes irányítás

A helyszíni telepítésű projektmenedzsment eszköz teljes irányítást biztosít a rendszerben Nem csak a felület, de a saját adatvédelmi és biztonsági módszereit is megtervezheti, hogy biztonságosan tartsa az eszközöket. Amikor a projektmenedzsment eszközt a saját szerveren telepíti, minden változtatás és hozzáadás a felülethez belső irányítás alatt áll.

3. Rendszerintegráció

Az helyszi telepítésű szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön által jelenleg használt eszközöket integrálja az új projektmenedzsment eszközzel. Ez rengeteg pénzt és időt takarít meg az adatok szinkronizálásában.

4. Tárolókapacitás

Saját szerver esetében a tárolókapacitást a saját igényei szerint választhatja meg. Ez lehetővé teszi a kis és nagy szervezetek számára is, hogy használják ezeket a projektmenedzsment eszközöket. Ráadásul bármikor bővítheti az eszköz kapacitását.

5. Átlátható

Gyorsan módosítható és alakítható a rendszer. Emellett tisztában vagy a jövőbeli frissítésekkel és karbantartási díjakkal is.

Saját szerveres szoftver

Easy Project helyi telepítés vagy felhő alapú?

Amikor a saját szerveres vagy a felhő alapú Easy Project projektmenedzsment eszköz között kell választania, számos szempontot kell mérlegelnie. Ezek a tényezők befolyásolják a döntéseit, attól függően, hogy mik a szükségletei és követelményei.

Íme néhány szempont, amit figyelembe kell vennie:

1. Adatbiztonság a projektmenedzsment eszközben

A felhő és a saját tárhelyű Easy Project eszközök maximális biztonságot kínálnak. Azonban van különbség a választott biztonság típusában. Például a felhő kétlépcsős hitelesítést és automatikus frissítéseket kínál, amelyek megvédik az adataidat a sérülésektől.

Az Easy Project felhőbiztonsága lehetővé teszi az adatai helyreállítását is katasztrófa helyreállítási lehetőségeken keresztül. Azonban ehhez szüksége van egy szolgáltatóra, aki biztosítja a szerver teljes biztonságát. Nem szabad elfelejteni, hogy választhat a globális felhő vagy a privát felhő között.

Az saját szerveres megoldással működtetett Easy Project projektmenedzsment eszközzel saját biztonsági intézkedéseket állíthat be és védelmezheti az adataidat a saját szükségletei szerint. Ezzel az eszközzel különböző módszereket használhat az adatai biztonságának megőrzésére. Még ha nincs is tisztában a biztonsági módszerekkel, segítséget kérhet az Easy Project közösségtől.

2. A projektmenedzsment szoftver tárolása

Az saját tárhelyű Easy Project eszköznek különböző tárolási kockázatai vannak, amelyeket a felhő segít megoldani. Például, ha a saját szervere elromlott vagy bármi más történt a számítógépével, elvesztette az összes adatot. Az adatokat nem tudja gyorsan helyreállítani.

Az Easy Project felhő használatakor azonban az adataidat egy másik szerverre továbbítják, bármilyen technológiai probléma esetén, így hamar biztosítható, hogy elérhesse a rendszert. Ezért sok vállalkozás áttért már a saját tárhely üzemeltetéséről a felhő alapú projektmenedzsment eszközre.

3. Egyéb funkciók

Amikor felhő alapú Easy Project-et használ, nem függ a saját tárhely technikai korlátaitól és a távoli elérés korlátozottságától. Emellett, a saját üzemeltetésű, biztonsági szerverek költségesek és időigényesek. Ezzel szemben a felhő rendszer automatikusan frissíti az Easy Project eszközét vagy bővítményét, helyreállítja az adatokat és bárhonnan elérhető.

Válassza ki a telepítési módot

A telepítési szabadság azt jelenti, hogy a felhő alapú vagy saját szerveres projektmenedzsment szoftver közötti választás végül is egy szervezet specifikus követelményein múlik, mint például az adatbiztonság, a skálázhatóság igényei, az IT erőforrások és a költségvetés. Sok vállalat hibrid megközelítést alkalmaz, kihasználva mindkét telepítési modell erősségeit. Próbálja ki az ideális lehetőséget az Easy Project-tel!

Kapcsolódó cikkek

5 minutes read
Az Easy Project nyílt forráskódú Easy AI gondoskodik az adatok biztonságáról és megfelelőségéről

A mai gyors ütemű üzleti környezetben a mesterséges intelligencia (AI) integrálása a projektmenedzsment eszközökbe egyre inkább nélkülözhetetlenné válik a hatékonyság és a termelékenység szempontjából. Az Easy Project tisztában van az adatbiztonság és a titkosítás kritikus fontosságával, különösen az AI erejének kihasználásakor a hamarosan megjelenő funkciójuk, az Easy AI - egy biztonságos felhő- és helyben elérhető megoldás - révén. Miközben az AI forradalmasítani ígéri a projekt munkafolyamatokat, elengedhetetlen, hogy felismerjük és kezeljük az adatszivárgással járó potenciális kockázatokat, ha a biztonságot alábecsüljük.

Olvass tovább
8 minutes read
Az Easy Project 5 legjobb funkciója

Ebben a blogposztban bemutatjuk a leggyakoribb problémákat, amelyekkel majdnem minden vállalkozásnak szembe kell néznie. Majd kifejtjük, milyen egyszerű megoldásokat kínál az Easy Project ezen akadályok leküzdésére.

Olvass tovább
7 minutes read
Miért van szüksége az Easy Project privát felhőjére

A felhőalapú számítástechnika napjainkban igen nagy népszerűségnek örvend. A cégek és egyének körében is jelentős növekedés figyelhető meg a felhőalapú szolgáltatások használatában és adoptálásában.

Olvass tovább

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések